Välkommen!

Detta är min processloggbok där jag försöker göra min kunskap synlig - mest för mig själv, men även för andra intresserade. Skicka gärna en kommentar, diskussion är välkommet!

tisdag 10 maj 2011

Musikal och teaterhelgen med Musikalstrumporna, Spotlights och Dressed4Success är över och eleverna slutar aldrig imponera. Jag fällde en liten tår av stolthet när jag såg hur Dressed4Success spelade sin absolut sista föreställning i hop - många i gruppen har varit med längre än jag jobbat på kulturskolan. Jag önskar de som flyger iväg all lycka till och de som stannar kommer hoppa in i min andra äldre grupp. Snart får jag dyka in i Alice-projektet - föreställning 31 maj och innan dess ska allt ordnas och fixas. Jag gillar att organisera saker har jag kommit fram till. Det är som små boxar som sorteras i huvudet och det är lite som tetris att lyckoruset kommer när man ser den rätta biten bara klaffa så att en rad försvinner. Det är en utmaning att koordinera 80 barn. Men det är så roligt!

Men först griper jag mig an finputs på examensarbetet. Imorgon är det handledarmöte för sista gången innan urkundsgranskningen förseglar mitt arbete. Då är det till att vänta på den uppsats jag ska opponera på, kul att få lära sig någonting nytt.

Delade en stunds sol utanför pedagogens a-hus båge med min skrivkollega som jag hade på b-uppsatsen. Det var så häftigt att konstatera att nu är vi snart lärare med lärarexamen. Den långa längtansväntan ut är snart över och vi kan dyka ner i det uppfriskande skolhavet. Jag känner på mig att hon och jag kommer sitta om några år och fika. Det känns som en sån vänskap som inte helt kommer släppa taget.

Men nu borde jag verkligen gå i säng! Imorgon är en ny dag och med buller och bång ska den avverkas med universitetsarbete, produktionsmöte och kvällsundervisning.

Inga kommentarer: