Välkommen!

Detta är min processloggbok där jag försöker göra min kunskap synlig - mest för mig själv, men även för andra intresserade. Skicka gärna en kommentar, diskussion är välkommet!

söndag 4 juli 2010

Manusmakare


Skriver manus just nu. Är inne i en värld fylld av Moliéres ord. Hans franska är svår. Jag gör stolpmanus utav händelserna. Hur ska 3 timmar bli 1 timme utan att orden forsar utan handling?
Kanske måste jag ta bort en förväxling. Jag vet inte om jag kan det ännu - måste byta lite konflikter. Det gäller att vikta och väga mellan de olika trådarna som håller ihop kostymerna på molieres karaktärer. När slutar Argan vara sjuk, gör han det nånsin? Varför lägger sig pigan Toinette i det som händer husets äldsta dotter Angelique? Är Beiline bara ute efter pengar? Vad händer med Beralderollen om vi gör om det till Argans Syster istället för bror? Hur kan Dr Purgon få en större roll? Hur kan jag framhäva Notarien på ett bättre sätt?

Det står 3 andra manus på vänt. Ett innehåller mumintroll, ett ska vara 2011 års barnmusikal och ett ska vara ett improvisationsskelett till en familjehärva.

Det här är en av alla uppgifter en Teaterpedagog har. Omforma, hitta på nytt, anpassa och levandegöra men framförallt motivera texter som ska upp på scen.

1 kommentar:

sökaren sa...

Förresten det där med en muminteater....jag läste just att Tove skrivit en teaterpjäs som heter Troll i kulisserna och den bygger på boken Farlig midsommar.