Välkommen!

Detta är min processloggbok där jag försöker göra min kunskap synlig - mest för mig själv, men även för andra intresserade. Skicka gärna en kommentar, diskussion är välkommet!

torsdag 24 februari 2011

Med berättarsjalen på

... tog jag mig idag an berättelsen om Abraham och Sara och deras bestyr när de skulle till kaanan och sedan även en bit in på Isak och Rebeckas öden och bravader. Rekvisita: en stol och min berättarsjal.

Jag kan aldrig sluta berätta saker på det viset. Jag älskar det! Det är så roligt att jag knappt vet hur jag ska beskriva det. Men vi låter det förklaras som "mitt element".
Idag kände jag att det var en bra dag. Jag fick utlopp för min berättarlust och eleverna fick sig en upplevelse!

Just idag var första gången jag hade berättarsjalen för denna klassen så jag fick introducera den. Det är spännande just med 9-10-åringar för vissa kan gå in i dramatiseringen så pass att de glömmer bort allt runt - medan andra kan vara väldigt upptagna med att avslöja illusionen.

Den här klassen valde jag att presentera sjalen som min berättarsjal och när jag har den så har jag förmågan att gå från olika roller - jag behöver inte vara Alex längre - utan kan då va Abraham till exempel. Sen frågar jag dom om ifall de kan hålla den överenskommelsen.

Inga kommentarer: