Välkommen!

Detta är min processloggbok där jag försöker göra min kunskap synlig - mest för mig själv, men även för andra intresserade. Skicka gärna en kommentar, diskussion är välkommet!

onsdag 5 maj 2010

Dagens igenkännande

Såhär såg jag ut när Åk 5 fick sitt musikteoripass nummer 2 om bluesrockpop med mig idag. Det var en dag fylld av erkännande: ja jag har gillat Spice Girls - just när jag gick i femman. - så stryk für elise och sätt in Wannabe med Spice Girls istället. Flippat - men ibland är det nog bra att flippa ut - så ser alla att man är mänsklig... Imorgon blir det sambaorkester om mitt taktsinne inte tar semester efter dagens bollywooddansträning. Musiktermer imorgon via sambatåget - får väl se hur det kommer gå!

Det blev en liten diskussion om vad som gör att en person blir populär. Om hur populärkulturen säljer en show och en image - inte så mycket musik nu för tiden. Varför blir en artist populär? Vad gör att en artist kan fortsätta vara populär som till exempel Madonna? Vad är det som gör Lady GaGa så framgångsrik? Många kloka tankar från dessa fantastiska femmor, de växer för varje dag och nu är det bara 2 kvar - sen flyger dom vidare till högstadiet!

Inga kommentarer: