Välkommen!

Detta är min processloggbok där jag försöker göra min kunskap synlig - mest för mig själv, men även för andra intresserade. Skicka gärna en kommentar, diskussion är välkommet!

tisdag 14 december 2010

Att vara eller att inte vara BEHÖRIG

Snacket går om behörigheter överallt.

Som lärarkandidat håller jag ett litet ängsligt öga på vad som sägs. Jag ser hur det börjar gå mot en verklighet där mina år på universitetet omvärderas. Det är jätteläskigt när marken rullar under fötterna på en. Jag trodde jag var smart när jag valde kärnämnen sv, ma, eng. Jag skulle kanske valt NO istället för engelska...

Ja vi får se om ja hinner lappa ihop det under våren... kommer bli hysteriskt.

Men jag frågar alla: är det verkligen så att jag inte ska få jobb för att min behörighet är för smal när jag läst så länge som jag gjort?

2 kommentarer:

Jan Lenander sa...

Vi är nog ganska många som känner oss lite oroliga inför det nya. Det kan nog uppstå en del fel när det ska börja tillämpas men målet är ju att ge duktiga lärare bättre möjligheter. Du ska inte behöva bli utkonkurrerad av någon med lite kunskaper och lite lärarambitioner. Det kommer att behövas många duktiga lärare framöver.

Alex sa...

Jan! Tack snälla för stöd och uppmuntran. Det är nog en frustration över att många beslutsfattare tycker att lärarutbildningen är för slapphänt. Och oro över att stå utan arbete när man är i störst behov av det.

tack igen!