Välkommen!

Detta är min processloggbok där jag försöker göra min kunskap synlig - mest för mig själv, men även för andra intresserade. Skicka gärna en kommentar, diskussion är välkommet!

torsdag 23 september 2010

just nu undrar jag hur jag ska kunna vara lärare

Jag värper hemtentamen just nu. Thomas Kuhn, Karl R Popper, Metodpraktikan och Fanny Ambjörnsson. Det gör ont just nu. Det är så långt från mig. Språket bjuder inte in mig. Så jag måste gräva djupt och ingen spade har jag. Just nu ser jag massa goda exempel på lärare runt omkring mig, i medias bloggar, tv, radio, tidningar och i verkligheten. Just nu sitter jag och tappar modet. hur skall jag nånsin kunna bli lärare? Hur ska jag nånsin hålla måttet? Var är mitt pedagogiska språk? Jag är inne i en "gråta" just nu. Minsta lilla. Största stora. Allt blir översatt till fel proportioner. Just nu.... undrar jag om lärare är ett varande eller ett ständigt blivande?

3 kommentarer:

sökaren sa...

jag känner med dig. Jag tror det är ett ständigt omskapande. Och de där jobbiga stunderna har nog ofta något syfte, men det brukar visa sig först efteråt. Håll ut!

Linda Linder sa...

Du är inte ensam, det är det viktigaste att veta. Vi är alla tillsammans i lärandet och lurandet...vi är medforskande, vi ska inte ha klara svar...vi ska söka tillsammans :)

Alex sa...

Tack kära ni! Jag sträcker fram en elektronisk hand på vardera era axlar. KRAM