Välkommen!

Detta är min processloggbok där jag försöker göra min kunskap synlig - mest för mig själv, men även för andra intresserade. Skicka gärna en kommentar, diskussion är välkommet!

fredag 29 oktober 2010

Ibland är dagar bilder

idag är den här bilden min dag. Röda konflikter, passion, pärliga tårar, dömande ögon, vackra ögon och tysta tankar.

Jag funderar på hur barn skulle kunna reflektera över bilder på ett bra sätt just nu. Hur kan en bild locka till berättelse?

(bilden är min - tog den i samband med en bollywoodföreställning, på bilden ser ni Anette Poija.)

2 kommentarer:

Hannah sa...

Hej,

Här kommer ett hett tips till elever och ungdomar ute i Sverige!

Jag arbetar på Mattecentrum, en ideell organisation vars huvudsyfte är att ge gratis matematikunderivsing/läxhjälp till barn och ungdomar. Just nu finns i i 10 olika städer (stockholm, Uppsala, Örebro, Västerås, Umeå, Luleå, Eskilstuna, Lund, Helsginborg, Göteborg) runt om i Sverige där vi regelbundet hjälper ca 1200 elever med matematiksvårigheter. Vi håller öppna räknestugor dit vem som helst är välkommen oavsett etnisitet, ålder, kön eller kunskapsnivå. vi är helt fria från religion och politik.
På våra räknestugor verkar volontärer som alla är testade i belastingsregistrer. Dessa volontärer är bland annat studerande eller arbetande civilingenjörer med ett genuint intresse för matte och för att hjälp andra.

www.mattecentrum.se

Vi driver även en onlineverksamhet som främst är till för dem som inte har möjlighet att komma till våra räknestugor i städerna. Detta vertyg är helt gratis för alla. På matteboken.se finns en komplett matematikbok från A-E men roligare räkneexempel och övningar. vi har även spelat in över 350 videolektioner av bland annat nationella proven som har setts omkring 500.000 gånger. På matteboken kan du även testa dig själv i vår provsimulator som slumpar 10 frågor i vald matte kurs.

www.matteboken.se

Vi blir enormt tacksamma om ni vill nämna oss på er blogg samt föra vidare vårt budskap så att allt fler skolor, lärare och elever får reda på att vi finns och är gratis för alla!

Tack på förhand!
/Hannah Pettersson
Hannah@mattecentrum.se

Junitjej sa...

Härlig bild!

Idag har vi fått lyssna på en föreläsning om den nya skollagen:
http://junitjejen.se/den-nya-skollagen/
Vad tycker du om den?